Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Perspektiv frÄn andra sidan" by Mikael Enckell # eBook PDF Kindle ePub Free

Perspektiv frÄn andra sidan

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Perspektiv frĂ„n andra sidan
  • Author : Mikael Enckell
  • Release Date : January 30, 2012
  • Genre: Religious,Books,Fiction & Literature,
  • Pages : * pages
  • Size : 570 KB

Description

I essĂ€samlingen Perspektiv frĂ„n andra sidan undersöker Mikael Enckell sitt intresse för judendomen och det judiska, ett intresse som han har burit med sig i mer Ă€n ett kvartssekel. Med ”andra sidan” avser han en hĂ„llning han kallar filosemitisk och som innebĂ€r en motsats till antisemitismen. Den judiska tematiken frĂ„n tidigare böcker kompletteras och fördjupas.

I försöken att förstÄ var och hur hans positiva hÄllning uppstod trÀffar Enckell pÄ familjemedlemmar och slÀktingar, men framför allt pÄ fadern Rabbe. I texterna upptrÀder ocksÄ personer som Orson Welles och Fritz Lang. Psykoanalysen fÄr en framtrÀdande roll, förbindelselÀnkarna till judendomen Àr mÄnga och djupgÄende.


Mera allmÀnt blir essÀsamlingen till en begrundan av vad som styr vÄra val av vÀgar i tillvaron. Vem har jag varit? Vem har jag blivit?

"I sin psykoanalytiskt teoretiskt betydelsefulla skrift frĂ„n 1920-talet, Jaget och detet, jĂ€mför Freud personligheten med en begravningsplats, dĂ€r de grundlĂ€ggande elementen och verksamma delarna utgörs av monument och minnesvĂ„rdar över en gĂ„ng betydelsefulla objektrelationer. Och denna historiskt orienterade tanke hos Freud Ă€r en av de mĂ„nga hos honom som griper tillbaka pĂ„ tankesĂ€tt, utformade under inflytande frĂ„n hans judiska bakgrund. DĂ€r betonas lodlinjeperspektivet framom horisontperspektivet nĂ€r det gĂ€ller att förstĂ„ det individuella livsödet – ocksĂ„ det egna."


Free Download "Perspektiv frÄn andra sidan" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "[DOWNLOAD] "Perspektiv frÄn andra sidan" by Mikael Enckell # eBook PDF Kindle ePub Free"